Роскомнадзор поиска от Facebook да премахне ограниченията за RT на материал посветен на полета на Гагарин в космоса

10 април 2021-Нюз Фронт.

Отделът изпрати писмо до ръководството на социалната мрежа и поиска обяснение за причината за блокирането. От Фейсбук нямат навика да се обясняват или да спазват някаъв, или каквъто и да е етичен кодекс. Блокира си по указание на ЦРУ и толкова. Когото и когато иска. Без обяснения. Особено, ако става въпрос за Русия.

Роскомнадзор поиска от Facebook да премахне ограниченията за RT на материал посветен на полета на Гагарин в космоса

Както съобщава телеграм канала «RT на русском», Роскомнадзор (РКН) поиска от Facebook да премахне ограниченията за излъчването на канала RT, посветен на 60-годишнината от космическия полет на Юрий Гагарин, който каналът пусна на страницата си в социалната мрежа.

„Роскомнадзор изпрати писмо до ръководството на Facebook Inc с искане да бъдат премахнати всички ограничения и да бъде посочена причината за блокирането на излъчването на предаването на живо, посветено на 60-годишнината от космическия полет на Юрий Гагарин“, се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на агенцията.

Русия винаги действа по правилата, за разлика от западните партньори. И това рано или късно се вижда от обикновения потребител, който има право на достъп до информация.

Ако блокират RT и видео за Гагагрин, какво да очакваме ние? Нашите профили, и много профили на наши читатели, които споделят наши материали на английски, руски, български, и на всички езици на агенцията ни са подложени на брутална чистка. Излишно е да напомняме, че в един от докладите на Държавния департамент на САЩ, нашата медия е посочена като едва ли не работеща по инструкции на самият Владимир Путин. Агенти един вид. Благодарим за високото отличие. Истината винаги побеждава, така че няма проблем. С блокиране истината не може да бъде спряна.

И отделен съвет към всички наши читатели, и просто разсъждаващи хора: регистрирайте се на руските платформи: Вк, Однокласнники, телеграм, Rutube…има защо. Не благодарите.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments