Президентът на САЩ Джо Байдън иска от Конгреса да отпусне 715 милиарда долара на Пентагона за противодействие на Русия и Китай

10 април 2021-Нюз Фронт.

Повечето от средствата ще отидат за повишаване на военните заплати, съобщава CNN.

В интервю за изданието «Журналистическа правда» военният политолог Александър Перенджиев разказа къде всъщност ще отидат парите, отпуснати за Пентагона.

„Няма нищо ново в ситуацията. Американските президенти непрекъснато изискват пари от Конгреса, за да сдържат Русия, а отскоро и Китай. И Тръмп, и Обама са правили това. Не е необходимо да си напрягаме мозъка , всичко върви по обичайния път.
Вашингтон подгрява отношенията с Русия с помощта на официален Киев: по заповед на Белия дом се създава напрежение около Донбас.
САЩ правят бизнес от относително дълго време под името „рускат военна заплаха“, към която е добавена и китайската “, убеден е експертът.

Президентът на САЩ Джо Байдън иска от Конгреса да отпусне 715 милиарда долара на Пентагона за противодействие на Русия и Китай
Според Перенджиев събитията около Украйна са просто отвличащ вниманието подход, опасен разбира се за населението на Украйна и Донбас, а за САЩ- парите на Пентагона ще отидат за борба с Русия и Китай в Арктика.

„Напрежението около Донбас има за цел да изтегли силите на Русия на юг, да отклони вниманието от Арктика. Дори провокациите по източните ни граници, предимно в Тихия океан, са разсейващи маневри. Американците се готвят да се борят за арктическите ресурси в пълна степен “, смята политологът.

За съжаление, ното един експерт не би могъл да предвиди развитието на сценариите от подобни провокации. Отделен, важен момент е, че вследствие на това продължават обстрелите срешу Донбас…

Продължаваме да следим темата и да ви информираме.

Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments