Кремъл отговори на молбата на Меркел за разяснения относно руските военни на границата с Украйна

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков коментира думите на германския канцлер Ангела Меркел, която поиска от руския президент Владимир Путин разяснения относно руските военни на границата с Украйна.

Кремъл отговори на молбата на Меркел за разяснения относно руските военни на границата с Украйна

„Президентът даде необходимите разяснения. Ние сме абсолютно свободни да преместваме нашите въоръжени сили през територията на Русия по наша преценка. Украйна отново се превръща в потенциално нестабилен регион. Опасен експлозивен регион, разбира се, страната ни предприема необходимите мерки”, каза Песков.

По-рано в Държавната дума на Русия предложиха Меркел да пренасочи думите за Путин към украинския президент Владимир Зеленски.

Припомняме, че руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел разговаряха по телефона и обсъдиха провокативните действия на Киев в Донбас.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments