«Всеки, който посегне на суверенитета на Русия, ще претърпи крах!»

Всеки, който посегне на суверенитета на Русия, ще претърпи крах. Това се посочва в публикацията на китайското издание Sohu.

"Всеки, който посегне на суверенитета на Русия, ще претърпи крах!"

След разпадането на СССР Русия наследи 70% от ядрения му арсенал, но поради проблемни икономика и финанси Москва намали броя на ядрените бойни глави. През последните години обаче Руската федерация постигна голям напредък в разработването на стратегически ядрени оръжия и до 2014 г. за първи път надмина САЩ по брой ядрени бойни глави. В същото време, както отбелязват китайските експерти, Кремъл не само успешно създава оръжия, но и го прави с намаляване на разходите.

Миналата година Русия инвестира 22 млрд. долара в стратегическо ядрено въоръжение, което представлява 45 процента от военните разходи. Понастоящем Москва действа съгласно десетгодишния си план за въоръжаване. Той предвижда инвестиции в размер на 19 трилиона рубли за подобряване на системата за въоръжение на руската армия. Внедряването започна през 2018 г. Според руския министър на отбраната Сергей Шойгу делът на съвременното оборудване на руските ядрени сили през 2019 г. се е увеличил до 87 процента, а нивото на модернизация на стратегическите ракетни войски е надхвърлило 76%. Заслужава да се отбележи, че САЩ възнамеряват да похарчат 494 милиарда долара (повече от 37 трилиона рубли) за поддръжка и модернизация на ядрената си триада до 2028 година.

Понастоящем НАТО се приближава до руските граници. САЩ са изградили системи за противоракетна отбрана в Румъния и Полша. Според авторите на публикацията Москва трябва да предотврати всеки акт на агресия от страна на САЩ и техните съюзници, за целта е необходимо да се отдаде голямо значение на новите или модернизирани стратегически ядрени оръжия.

„Тъй като в руските въоръжени сили са на служба само 1570 ядрени бойни глави, не всички дежурни стратегически ракети са оборудвани с ядрени бойни глави“, посочва изданието.

Наблюдателите на изданието посочват, че различи бойни глави и полезни товари могат да бъдат използвани за защита срещу САЩ и Европа. Нека не се забравя, че ракетите могат да бъдат оборудвани с примамки, а те могат значително да увеличат натоварването на радарите за откриване на целите на противоракетната система, като по този начин създадат объркване.

Според авторите на публикацията руската ядрена триада разполага с най-мощната ракета в света. Също така е важно да се имат предвид множеството отлични бомбардировачи, скрити подводници и наземните ядрени оръжия. Наблюдателите на китайското издание считат, че такъв ядрен арсенал обрича на крах всеки опит на която и да е държава да посегне на суверенитета на Русия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments