Владимир Путин обсъди с Ердоган неизпълняването от страна на Киев на Минските споразумения

9 април 2021-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин по време на телефонен разговор с турския си колега Тайип Ердоган, по негово искане, очерта руските подходи за разрешаване на кризата в Украйна, предаде прес-службата на Кремъл.

„По искане на Реджеп Ердоган Владимир Путин очерта руските подходи за разрешаване на вътрешната украинска криза. Беше подчертана безлатернативната основа за урегулирането е Минският пакет от мерки от 2015 г. “, се казва на сайта на Кремъл

Владимир Путин обсъди с Ердоган неизпълняването от страна на Киев на Минските споразумения

По време на преговорите президентът на Русия Владимир Путин изрази загриженост, че Киев не изпълнява Минските споразумения и наскоро възобнови «опасни провокативни действия, целящи влошаване на ситуацията по линията на съприкосновение».

Важен момент- Ердоган сам звъни на Владимир Путин, ден преди да приеме Зеленски. Владимир Зеленски ще пристигне в Турция, утре 10 април където освен всичко друго, ще обсъжда военното сътрудничество с Турция.

Напомняме, че при обстрел от страна на ВСУ по Донбас с използването на безпилотник, загина 5 годишния Владик, който излязъл да си играе в двора на къщата.

Ако се окаже, че Турция въоръжава ВСУ с дронове по схемата, която беше приложена с Карабах, ситуацията може да се окаже много опасна…

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments