Украйна подаде жалба пред Международния наказателен съд срещу Русия заради Донбас

Заместник генералният прокурор на Украйна Гундуз Мамедов е изпратил съобщение до офиса на прокурора на Международния наказателен съд (МНС) за „сериозни нарушения на международното хуманитарно право“, за които се твърди, че са извършени от Русия и незаконните въоръжени групировки в Донецка област. Това съобщи кабинетът на главния прокурор на Украйна, предаде РИА Новости.

Украйна подаде жалба пред Международния наказателен съд срещу Русия заради Донбас

Отбелязва се, че прокурорите от Генералната прокуратура са събрали факти и доказателства, «потвърждаващи вероломното убийство и раняване на украинските военни» по време на събитията в Иловайск на 29 август 2014 г. и инцидента на летището в Донецк на 19 януари — 21, 2015.

От офиса на главния прокурор подчертаха, че украинската страна е подготвила съобщението въз основа на материали от наказателни дела, снимки и видеоклипове от открити източници, както и намерени веществени доказателства.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments