Путин и Меркел обсъдиха провокативните действия на Киев в Донбас

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел разговаряха по телефона и обсъдиха провокативните действия на Киев в Донбас. Това се съобщава на сайта на Кремъл.

Путин и Меркел обсъдиха провокативните действия на Киев в Донбас

В съообщението се казва, че по време на размяната на мнения по регулирането на конфликта в югоизточната част на Украйна политиците са изразили загрижеността си от ескалацията на напрежението в региона.

Руският лидер е обърнал внимание на провокативните действия на Киев, които, както се отбелязва, напоследък целенасочено изострят ситуацията по линията на контакт.

По-рано се съобщи, че представители на САЩ, Канада, Литва, Полша и Великобритания са провели среща и са обсъдили предполагаемото «увеличаване на военната активност» на Русия близо до границите на Украйна.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments