Лавров: Специалният пратеник на САЩ за «Северен поток 2» ще отиде и ще заплаши всички, това ако е дипломация…


Руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки възможното назначаване на специален пратеник на САЩ за «Северен поток 2», отбеляза, че властите в страната използват нови инструменти за санкции, предаде РИА Новости.

Лавров: Специалният пратеник на САЩ за "Северен поток 2" ще отиде и ще заплаши всички, това ако е дипломация...

Според дипломата, САЩ са «развързали ръцете си», тъй като страната вече не участва в Договора за открито небе. Лавров счита, че специалният представител за прекратяването на газопровода „Северен поток 2“ „просто ще отиде и ще заплаши всички“.

„Е, такава ми ти дипломация, а сега дори нови санкционни инструменти“, добави ръководителят на руското външно министерство.

По-рано медиите съобщиха, че Министерството на правосъдието на САЩ е одобрило два пакета санкции срещу газопровода «Северен поток 2». Окончателното решение по тях все още не е взето.

Освен това, според съобщенията в медиите, Белият дом е обсъждал кандидатурата на специален пратеник, който ще води преговорите за прекратяване на строителството на руския газопровод „Северен поток — 2“.

«Северен поток 2» предвижда изграждането на две линии на газопровода с общ капацитет от 55 милиарда кубически метра газ годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. На проекта се противопоставят активно САЩ, които лансират своя втечнен природен газ в ЕС, както и Украйна, а и редица европейски държави.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments