Филм за олигарха Березовски: «Купи футболен клуб, за да завземе властта в страната»


В YouTube-канала «Невиданный футбол» излезе нов документален филм за Борис Березовски и неговите футболни машинации.

Филм за олигарха Березовски: "Купи футболен клуб, за да завземе властта в страната"

Филмът разказва как през 2004 г. група инвеститори, водени от Борис Березовски, са купили Corinthians от Сао Пауло, направили поредица от гръмки покупки на трансферния пазар и са организирали политически разкол в страната.

„Борис Березовски купи футболен клуб, за да завземе властта в страната. Когато го задържахме, изведнъж се оказа, че той е под закрилата на бразилската федерална военна полиция. Това е авторитетна властова структура, която беше на негова заплата.

Бяхме принудени да го пуснем”, казва във филма главата на полицията в Сао Пауло Ромео Тума.

В снимките участват адвокатът Александър Добровински, политикът Владимир Жириновски, икономистът Михаил Делягин, главата на полицията на Сао Пауло Ромео Тума и бразилски журналисти, писали по този случай.

Разкрива се ролята на олигарсите в победата на Елцин на изборите.

По-рано заместник главният прокурор на Русия Саак Карапетян заяви, че делата около Сергей Скрипал, Борис Березовски и Александър Литвиненко се развъртат от британските власти по един и същ сценарий.
Генпрокуратура: дела Скрипаля, Березовского и Литвиненко раскручиваются по одному сценарию«Антируската кампания във връзка с отравянето на бившия офицер от ГРУ Скрипал и неговата дъщеря се развърта от британските власти по провокативен сценарий, аналогичен на този, който вече бе използван за недоказаните обвинения по адрес на Русия по повод мнимото покушение над Борис Березовски в Лондон през лятото на 2003 година и обстоятелствата около смъртта във Великобритания на Александър Литвиненко през ноември 2006 година», каза той на брифинг.
Според него, във всички от тези случаи са били оправяни масирани обвинения за използването от руските спецслужби на територията на Великобритания на отровни вещества.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments