ДНР: Думите на Зеленски за присъединяването на Украйна към НАТО са нелепи

Главата на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин счита думите на президента на Украйна Владимир Зеленски за присъединяването на страната към НАТО, за да се сложи край на конфликта в Донбас, за нелепи. За това пише «Известия».

ДНР: Думите на Зеленски за присъединяването на Украйна към НАТО са нелепи

По-рано Зеленски и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обсъдиха обострянето на ситуацията в югоизточната част на Украйна.

„Изавлението за НАТО е нелепо. Тук само личното желание на Зеленски, уви, не е достатъчно”, каза Пушилин.

Главата на ДНР припомни, че за да се присъедини дадена страна към алианса, тя трябва да отговаря на определени критерии, например кандидатът не трябва да има етнически, териториални или политически конфликти.

Пушилин подчерта, че въпросът за присъединяване към НАТО трябва да бъде зададен на жителите на Украйна, които „разбират повече от Зеленски какъв риск носи присъединяването към алианса“.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments