Блинкен обясни политиката на Белия дом спрямо Русия

Главата на Държавния департамент на САЩ Антъни Блинкен обясни острите изказвания на американския президент Джо Байдън срещу руския му колега Владимир Путин. Това съобщава The Washington Post.

Блинкен обясни политиката на Белия дом спрямо Русия

Съответното изявление той направи в интервю с журналиста Дейвид Игнатий, въз основа на което е написал статията.

Държавният секретар отбеляза, че Белият дом се придържа към принципите на прагматизма в отношенията с Москва. В тази връзка, според него, главата на американската администрация е направил острите изявления, но е готов да си сътрудничи с Русия.

„Той вижда две неща ясно. Той трябва да държи Русия отговорна за всички враждебни действия, които предприема, а в същото време той остава отворен за сътрудничество в области от взаимен интерес“, каза Блинкен.

Ръководителят на Държавния департамент подчерта, че Байдън се ръководи от «критериите за целесъобразност» по отношение на Москва.

По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Владимир Путин остава привърженик на изграждането на добри отношения със САЩ.

Поредният кръг на напрежение в отношенията между Русия и САЩ започна, след като президентът на САЩ Джо Байдън заяви в интервю, че руският му колега Владимир Путин ще бъде отговорен за намесата в американските избори, за които се твърди, че са извършени от Москва. Байдън също изрази лично оскърбления към главата на Руската федерация

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments