«Ако НАТО и САЩ разположат военни бази в Украйна, Русия ще ликвидира първо тях!»

Бившият израелски разузнавач и ръководител на разузнавателната служба «Натив» Яков Кедми коментира изявленията на Киев, че ученията на НАТО Defender Europe 2021 са необходими за отработване на война с Русия, по-специално заради Крим.

"Ако НАТО и САЩ разположат военни бази в Украйна, Русия ще ликвидира първо тях!"

„Съединените щати безжалостно ще поставят под първия удар Украйна“, каза Кедми в ефира на YouTube-канала «Соловьов live».

Според експерта Вашингтон не е против да разположи ракети с малък обсег и военни бази на територията на Украйна, но трябва да се осъзнае, че в случай на реална заплаха Москва ще удари точно тези бази с първия си ответен удар.

«Затова тези американски бази и тези, които са готови да разположат на своя територия едни или други средства или разузнаване, за предупреждание или атакуващи, те подлагат самите себе си на опасност в случай на война», обясни Кедми.

Екс-разузнавачът нарече ситуацията безумие, ако внезапно Киев се реши да разположи военни обекти на НАТО в страната си и така подложи самия себе си на евентуален удар от страна на Москва.

Освен това Кедми обърна внимание на нарастващата агресия в риториката на представителите на украинските власти по отношение на Русия.

Според него, командването на ВСУ просто не си дава сметка, че за създаването на истинска боеспособна армия не е достатъчно военните да бъдат преоблечени в униформа на НАТО.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments