Външният министър на Полша спешно в Украйна, имало «заплаха за мира»

Външният министър на Полша Збигнев Рау спешно е отшиъл в Киев заради «заплаха за мира«. Това обявиха от външното министерство във Варшава, цитирани от «Новости».

Външният министър на Полша спешно в Украйна, имало "заплаха за мира"

Украинският външен министър Дмитро Кулеба написа за посещението в «Туитър».

Кулеба подчерта, че Полша е дългогодишен съюзник и надежден приятел на Украйна.

По-рано беше съобщено, че полският външен министър Збигнев Рау спешно пътува до Киев заради «заплаха за мира».

Полското външно министерство обяснява, че «посещението е свързано със заплаха за мира по границите на Украйна«.

Припомняме, че Кремъл заяви вчера, че Русия ще държи военните си сили близо до границата на страната с Украйна, докато намери за добре и че те не представлявали външна заплаха.

Във вторник Украйна призова НАТО да очертае пътя за присъединяването ѝ към западния военен алианс, като поиска и незабавен отговор срещу Москва, след дни, в които Русия трупа войски в района на Донбас.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви вчера, че Русия разполага силите си на своя територия. Руските войски ще бъдат разположени на тези места, «докато … военното ръководство и върховният главнокомандващ (Владимир Путин) сметнат за «необходимо», обясни Песков.

Той допълни, че няма информация за «плановете за разполагане и пренасочване» на военните и по този начин не може да отговори кога трябва да се очаква руските сили да се върнат на местата си за постоянно разполагане от райони в близост до границата между Русия и Украйна. News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments