Ветерани от американското разузнаване изпратиха писмо до Байдън, с призив да избегне война в Украйна

8 април 2021-Нюз Фронт.

Ветерани от американското разузнаване изпратиха писмо до Байдън, да не си позволи да влезе във военна авантюра срещу Русия, използвайки Украйна

Тезисно:

 

Ветерани от американското разузнаване изпратиха писмо до Байдън, с призив да избегне война в Украйна

1. Трябва ясно да се обясни на украинския президент Зеленски, че никаква военна помощ, нито от САЩ, нито от НАТО няма да има. Ако той не възпре украинските ястреби, жадуващи  да ритнат Русия по носа — ястреби, които може и да очакват Запада да дойде на помощ на Украйна във всеки конфликт с Русия. (Не трябва да се повтаря фиаското от август 2008 г., когато Грузинската република започна офанзивни военни операции срещу Южна Осетия, погрешно вярвайки, че САЩ ще се притекат на помощ, ако Русия реагира по военнен начин).

2. Препоръчваме ви бързо да се свържете със Зеленски и да настоявате Киев да прекрати сегашното си военно нарастване в Източна Украйна. Руските войски са строени на границата, готови да реагират, ако невнимателните приказки на Зеленски за война станат повече от нахални. Това ще намали вероятността Украйна да тълкува погрешно тези мисии за обучение като фактически знак за подкрепа на украинските военни операции за възстановяване на контрола над Донбас или Крим.

3. Също толкова важно е САЩ да започнат дипломатически преговори на високо равнище с Русия, за да намалят напрежението в региона и да деескалират настоящия стремеж към военен конфликт. Разкриването на сложната мрежа от проблеми, които в момента натоварват американско-руските отношения, е огромна задача, която няма да бъде изпълнена за една нощ. Това би било подходящият момент да работим заедно за предотвратяване на въоръжени сблъсъци в Украйна и по-широка война.

В настоящото напрежение в Украйна има както възможност, така и риск. Тази криза предоставя на вашата администрация възможност да се засили моралния авторитет на САЩ в очите на международната общност. Лидерството чрез дипломация значително ще повиши статуса на Америка в света »

Най-добрият коментар (според читателите) към тази публикация: „На международната сцена Русия (и много други страни, включително Китай) сега ни гледат правилно като„ слаби и разделени “. Поздравления за социалните марксисти, прогресивни и демократични социалисти. Надявам се вашата безподобна вътрешнополитическа победа да си заслужава. »

 

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments