Ваксината «EпиВакКорона» образува антитела при 94 % от възрастните хора

Ръководителят на Екатеринбургския изследователски институт за вирусни инфекции «Вектор» Александър Семьонов заяви в ефира на «Соловьев LIVE», че 94% от възрастните хора, които са били ваксинирани, имат антитела срещу коронавируса.

Ваксината "EпиВакКорона" образува антитела при 94 % от възрастните хора

„Със сигурност знаем, че ваксината може да се използва при хора на всяка възраст над 18 години. Разбираме, че въвеждането на ваксините причинява образуването на ефективни антитела в 94% от случаите“, каза Семенов.

Пресслужбата на Роспотребнадзор, към който принадлежи Изследователския институт за вирусни инфекции «Вектор», уточни, че Семьонов има предвид производството на антитела при хора над 60 години.

Ваксинирането с пептидни антигени, към които принадлежи «ЕпиВакКорона», се характеризира с по-малко разнообразие от образуващи се антитела. В същото време повечето търговски тестови комплекти са насочени към откриване на широк спектър от антитела, тяхната чувствителност може да е недостатъчна за откриване на малък набор от ключови антитела, които се образуват след ваксинация с ваксината «EпиВакКорона».

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments