В Крим обвиниха Порошенко за съпричастност към водната блокада на полуострова

Работната група за оценка на щетите, причинени на Крим от Украйна, има доказателства за участието на бившия президент на Украйна Петро Порошенко във водната блокада на полуострова. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се ръководителя на кримската парламентарна комисия по законодателството Сергей Трофимов.

В Крим обвиниха Порошенко за съпричастност към водната блокада на полуострова

Според него става дума за доказателства, че блокирането на Севернокримския канал е извършено «с одобрението и контрола» на Порошенко.

Трофимов съобщи, че тези материали ще бъдат предадени на разследващите органи за процесуално решение.

Той също така отбеляза, че бившият глава на Украйна може да се яви и в съдебни дела за други блокади срещу полуостров Крим.

По-рано стана известно, че Крим разшири до пет човека списъка с украински граждани, срещу които се подготвя дело за организиране на водна, транспортна, хранителна и енергийна блокада на полуострова. Списъкът включва Порошенко. Кримският парламент посочи и други, отговорни за водната блокада на полуострова.

През март 2014 г. в Крим се проведе референдум, в резултат на който полуостровът стана териториална част на Русия, а Севастопол — град с федерално значение.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments