Украински екс-разузнавач бие тревога : «Русия ни обгражда»

Русия концентрира армията си близо до „украинските граници“, обяснявайки това прехвърляне с провеждане на учения. В същото време републиките на Донбас засилват групировката на въоръжените си сили в близост до демаркационната линия и се подготвят за отбрана.

Украински екс-разузнавач бие тревога : "Русия ни обгражда"

Украинският бивш разузнавач Андрей Римарук, който понастоящем работи за благотворителната фондация „Върни се жив“, заяви, че това се дължи на уж подготвящата се мащабна руска инвазия в Украйна и желанието на Кремъл да разшири „завзетите“ територии.

Той отбелязва, че в интернет се появяват все повече видеоклипове, показващи прехвърлянето на колони от техника на въоръжените сили на Руската федерация. По някаква причина Римарук е особено притеснен, че прехвърлянето се извършва напълно открито. Въпреки че, изглежда, много по-голямо безпокойство би трябвало да предизвика в него тайното прехвърляне на войските.

„Боецът в оставка на невидимия фронт“ отбелязва, че броят на техниката и военния персонал в руските гранични региони се е увеличил значително. Той се притеснява се и от съвместните учения на въоръжените сили на Руската федерация и Беларус, както и от прехвърлянето на тежка военна техника на полуостров Крим.

«Русия ни обгражда», бие тревога Римарук, твърдейки, че Русия може да атакува „както от север, така и от юг“.

В мотивите се казва, че „територията на Беларус също може да се използва“.

Странно е, че Украйна изведнъж се разтревожи толкова много от прехвърлянето на руските войски, защото по-рано в продължение на 7 години те твърдяха, че „водят война с Русия“.

Според бившия разузнавач украинският генерален щаб разбира повишената опасност, следователно обмисля възможността за бърза мобилизация на резервисти и изтегляне на войски по-близо до Донбас и границите на Руската федерация.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments