Руският Съвет за сигурност подготвя «конкретни мерки» по Донбас

8 април 2021-Нюз Фронт.

Русия не се стреми да се намеси в гражданския конфликт, развихрен от Украйна в Донбас, но е готова да предприеме конкретни мерки в случай на по-нататъшна ескалация на напрежението.

Руският Съвет за сигурност подготвя "конкретни мерки" по Донбас

Както News Front съобщи по-рано , сега Луганска и Донецка народни републики отново са изправени пред жестока украинска военна агресия. Режимът на тишина с който украинският президент Владимир Зеленски беше толкова горд, съществуваше точно до края на местните избори в страната. Оттогава напрежението по демаркационната линия нарасна и реториката на украинските чиновници се ожесточи. За обстрелите по Донбас въобще е отделна и тежка тема.

В крайна сметка Съветът за национална сигурност на Украйна позволи на ВСУ да открият огън по мирни селища в Донбас и обстрелът стана по-чест и интензивен. Украинските въоръжени сили отново използват тежка артилерия и дори за пореден път, в резултат на украинската агресия захина дете.

Коментирайки случващото се, секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев заяви, че Москва следи ситуацията и е готова да предприеме действия. В същото време той увери, че никой не измисля планове за намеса.

„Не измисляме подобни планове, не. Но ние внимателно следим ситуацията. Въз основа на развитието на ситуацията ще бъдат предприети конкретни мерки “, каза Патрушев в коментар пред изданието „ Комерсант “.

 

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments