Руската фрегата «Маршал Шапошников» порази цел в Японско море

Усъвършенстваната фрегата „Маршал Шапошников“ порази невидима цел по време на артилерийски стрелби в Японско море. Това съобщи Николай Воскресенски, ръководител на отдела за информационно осигуряване към пресслужбата на ВВО на Тихоокеанския флот на Русия, съобщи РИА Новости.

Руската фрегата "Маршал Шапошников" порази цел в Японско море

Според него стрелбата е станала в района на остров Желтухин, където се намира брегови полигон.

Безпилотните летателни апарати Орлан-10 са били използвани за насочване на морската артилерия към невидимата цел, настройка на стрелбата и наблюдение на резултатите.

Воскресенски поясни, че стрелбите по цели, за които се предполага, че са били защитени огневи точки и струпване на военна техника на условния противник, са били извършени от новата уникална 100-милиметрова установка A-190.

«Маршал Шапошников» е пуснат на вода през 1985 г. в калининградския завод «Янтар» и влиза във флота на СССР през 1986 г. като голям противоподводен кораб. Той е бил необходим за борба с вражеските ядрени подводници».

От 2016 г. «Маршал Шапошников» преминава през ремонт и модернизация в завода във Владивосток, в резултат получава комплекси от ударното ракетно оръжие «Калибър-НК», «Уран». Преквалифициран е като фрегата. Практическите изпитания на обновения съд започват през юли 2020 г .

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments