Русия подозира САЩ в разработките на биологическо оръжие

8 април 2021-Нюз Фронт.

… Русия има «основателни причини да предполага, че биологичните оръжия се разработват в контролирани от САЩ биологични лаборатории по целия свят, заяви в интервю за изданието «Комерсант» секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев.
Той подчерта, че основно тези лаборатории се появяват на границите на Русия и Китай.

Русия подозира САЩ в разработките на биологическо оръжие

«Те уверяват ( САЩ- бел.ред.), че това са изследователски центрове, в които американците помагат на местните учени да разработят нови начини за борба с опасни болести. Вярно е, че властите на страните, в които се намират тези обекти, нямат реална представа какво се случва зад техните стени», посочи Николай Патрушев.

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската Федерация отбеляза, че в тези райони, където са се появили такива лаборатории, се регистрират огнища на заболявания, които не са типични за тези региони.

 

По-рано външното министерство на Русия заяви, че Москва има сериозни въпроси във връзка с военно-биологичната активност на Пентагона. От министерството също така отбелязаха, че активността на САЩ в биологичната лаборатория на Център Лугар на територията на Грузия противоречи на задълженията на Вашингтон и Тбилиси по Конвенцията за забрана на биологични и токсични оръжия.

 

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments