Politico: Нови санкции на САЩ срещу «Северен поток 2»

Министерството на правосъдието на САЩ одобри два пакета санкции срещу газопровода «Северен поток 2», но окончателното решение по тях все още не е взето, съобщава Politico, позовавайки се на източник от американската администрация.

Politico: Нови санкции на САЩ срещу "Северен поток 2"

Изданието пише, че одобрените от министерството черни списъци засягат оператора на проекта, швейцарската компания Nord Stream 2 AG и нейния ръководител Матиас Варниг.

Пакетът санкции за „Северен поток 2“ ще бъдат представени на Конгреса през май.

Както се посочва в статията, окончателното решение ще бъде взето от американския президент Джо Байдън. Понастоящем не е известно дали Nord Stream 2 AG и Варниг ще бъдат включени в окончателните списъци.

По-рано изданието съобщи, че Белият дом обсъжда кандидатурата на специален пратеник, който ще оглави преговорите за прекратяване на строителството на руския газопровод «Северен поток — 2».

На 1 април операторът на проекта «Северен поток 2» обяви, че газопроводът «Северен поток 2» е завършен на 95%, а около 121 км тръби остават да бъдат положени.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments