Лавров: Ще доставяме военна техника на Пакистан, военните учения със страната продължават!

Руският външен министър Сергей Лавров по време на пресконференция след преговорите с пакистанския външен министър Шах Мехмуд Куреши заяви, че Русия е потвърдила готовността си да достави военна техника на Пакистан с цел подобряване на антитерористичния потенциал на страната. Това съобщи ТАСС.

Лавров: Ще доставяме военна техника на Пакистан, военните учения със страната продължават!

„Потвърдихме готовността на руската страна да продължи да съдейства за укрепване на антитерористичния потенциал на Пакистан, включително доставката на съответната техника“, каза той.

Освен това, според руския министър, това отговаря на интересите на всички държави в региона.

Страните се договориха да продължат съвместните военноморски учения «Арабски мусон», както и тактическите учения в планината Дружба, насочени към борба с пиратството и тероризма, се казва в съобщението.

„По време на разговорите приветствахме последните стъпки на Индия и Пакистан за нормализиране на двустранните отношения“, добави Лавров.

По-рано Лавров заяви, че Москва е предложила на Пакистан доставката на втечнен природен газ.

По-рано съобщихме, че Русия проведе масирани военни учения в Кавказ съвместно с Китай, Иран и Пакистан.

В ученията «Кавказ 2020» бяха задействани над 12 000 войници.

В ученията участваха Китай, Иран, Пакистан и Мианмар заедно с бившите съветски Армения, Азербайджан и Беларус, съобщиха министерството на отбраната на Русия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments