Лавров: Русия е готова да експортира ваксина срещу COVID-19 за нуждаещите се страни

Руският външен министър Сергей Лавров обяви готовността на руската страна да изнася ваксината срещу новия тип коронавирус за нуждаещите се страни. Това съобщи пакистанският вестник News International.

Лавров: Русия е готова да експортира ваксина срещу COVID-19 за нуждаещите се страни

В същото време той подчерта, че приоритетната задача на държавата е да ваксинира собственото си население.

„Разбира се, въпросът за справедливото разпространение на противоковидни препарати е много чувствителен, особено за най-бедните страни. В тази връзка ние сме готови на транспарентна основа да доставяме безопасни и ефективни руски ваксини“, каза Лавров.

Ръководителят на външнополитическото ведомство на Русия подчерта, че в тази връзка се работи твърде много. Той също така припомни, че Русия е сключила споразумения с повече от 50 държави за доставката на антикоронавирусния препарат Спутник V. Според него производството на ваксината също е стартирано в някои страни.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия и ОАЕ обсъждат възможността за лицензирано производство на коронавирусната ваксина «Спутник V».

Лавров: Русия и ОАЕ обсъждат производството на ваксината "Спутник V"

Съответното изявление Лавров направи по време на съвместната пресконференция след разговорите с колегата си от ОАЕ шейх Абдула бин Зайед Ал Нахаян.

„Развиваме сътрудничество в борбата срещу коронавирусната инфекция. Третата фаза на клиничните изпитания на ваксината «Спутник V» сега започва в ОАЕ, обсъжда се възможността за лицензирано производство на тази ваксина“, цитира думите му ТАСС.

По-рано стана известно, че компанията AstraZeneca е приела предложението на разработчиците на ваксината «Спутник V» за комбинация на медицинските препарати.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments