Кремъл: Руските войски ще останат на границата с Украйна, докато това е целесъобразно!


Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отговори колко дълго руските военни ще останат на границата с Украйна.

Кремъл: Руските войски ще останат на границата с Украйна, докато това е целесъобразно!

„Русия не е заплашвала никого и не заплашва никого, руските сили са на територията на Руската федерация, където е целесъобразно, те ще останат там, докато военното ведомство и главнокомандващият преценят за целесъобразно“, заяви Песков.

По-рано САЩ изразиха загриженост от увеличаването на групировката на руските войски на границата с Украйна и помолиха Москва да обясни какво се случва. Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс нарече действията на Русия «сплашване» на Украйна и заяви, че Вашингтон е предал «сигнал за доверие» на своите украински партньори.

Русия заяви, че е в контакт с САЩ на високо ниво заради напрежението в Украйна. Москва също отхвърли опасенията на Запада от натрупването на руска военна мощ на юг.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments