Въоръжава ли Азербайджан военнопрестъпниците от ВСУ с дронове за война срещу Донбас?

7 април 2021-Нюз Фронт.

Boeing 747 отлетя за Украйна през нощта от Баку на 6 април: Азербайджан изпрати таен товар до Киев на фона на ескалацията вследствие продулжаващите обстрели от страна на ВСУ по Донбас.
Боингът кацнал в Киев на 6 април вечерта, по-рано е бил засечен в извършването на полети и доставки от Украйна за Азербайджан по време на горещата фаза на боевете в Карабах.

 

Въоръжава ли Азербайджан военнопрестъпниците от ВСУ с дронове за война срещу Донбас?

Напомняме за чудовищната трагедия от тези дни. Вследствие на обстрел с дрон от страна на украинските въоръжени сили, в двора на къщата си загина 5 годишният Владик, който излязъл да си поиграе. Баба му остава жива, но понася ранение.

В тази връзка, си струва да обърнем внимание на тези летящи самолети Киев-Баку и Баку-Киев и да си зададем въпроса, а не въоръжава ли Илхам Алиев въоръжените сили на Украйна с турски безпилотници?

Данните за траекторията на полета са достъпни на уебсайта Flytradar24, който позволява проследяване на движенията на самолетите в реално време.
Какво точно е имало на борда на самолета, остава неизвестно към настоящия момент, но едва ли става въпрос за дъвки и бонбони на фона на ситуацията около Донбас и нестихващите обстрели.
Лайнерът кацна в Киев след полунощ. Военни експерти отбелязват, че Украйна и Азербайджан са съюзници, които редовно укрепват икономическото и политическото сътрудничество, напомняме, също, че напоследък Украйна активно започна военно сътрудничество с Турция, която също има свои интереси.
Основният геополитически враг на Азербайджан е съседна Армения, която активно се подкрепя от Русия.
Но въпросът остава един- колко струва животът на децата, които умират от тези дронове…

Продължаваме да следим темата и да ви информираме, очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments