Украйна иска, но не може да отнеме званието народен артист на Киркоров

Украйна не може да лиши от званията народни артисти Филип Киркоров, Николай Басков и другите руски изпълнители, които са имали концерти в Крим, това заяви Тарас Ламах, кандидат на юридическите науки, в ефира на телевизионния канал «Магнолия ТВ».

Украйна иска, но не може да отнеме званието народен артист на Киркоров

«Законодателството понастоящем има определени пропуски, има противоречие между две норми. Едната е законът за санкциите, който беше приет относително неотдавна. От друга страна знаем ясната норма на закона за държавните награди. Точно там е посочено много ясно, че Украйна може да лишава от държавни награди само след влизането на съдебна присъда. А да се осъждат хора за това, че те, както на някого му се струва, че те подкрепят някого, Путин или нещо от този род, е, това е пълна глупост», заяви Ламах.

Властите също не подкрепиха идеята за лишаването на Филип Киркоров от званието народен артист на Украйна.

«Това звание е дадено някога за негови определени, вероятно, заслуги, когато той представи Лорак на Евровизия. Това е тънък лед, защото у нас народните артисти не са малко. Мисля, че и Лорак е заслужена артистка. Не виждам разлика между Лорак и Киркоров. Затова в дадения случай е трудно да се каже на кого да се отнема званието и на кого да не отнема», заяви министърът на културата на Украйна Александър Ткаченко.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments