«Страна»: Алкохол, наркотици и корупция — колко украински пари пропи Хънтър Байдън

Синът на президента на САЩ призна в мемоарите си, че е похарчил милиони „спечелени“ в Украйна пари за алкохол и наркотици. Авторът припомня, че Украйна-гейт едва не струваше избирането на Байдън за президент.

Но с публикуването на скандалните мемоари Хънтър може нелошо да се обогати.

Превод от Страна (Украйна):

"Страна": Алкохол, наркотици и корупция - колко украински пари пропи Хънтър Байдън

В САЩ обсъждат мемоарите на сина на президента Джо Байдън, Хънтър Байдън, в които, наред с всичко останало, той припомня скандалната си работа в Украйна в «Бурисма», където получаваше 50 000 долара на месец, както и зависимостта си от алкохола и наркотиците.

В навечерието на презентацията на 6 април The Washington Post публикува откъси от книгата със своеобразното (съгласно откровенията) заглавие „Прекрасните дела“.

Байдън-младши признава, че политическото влияние на баща му му е помогнало, но то нямало нищо общо с «Бурисма».

Това изявление противоречи на заключението на комисията на Сената, която разбра миналата есен, че Байдън, бидейки вицепрезидент, се е срещал със съветник (разбирай лобист) на борда на директорите на Буризма, Пожарски.

Тази среща е била организирана по настояване на Хънтър Байдън, а от нея е зависел размерът на заплатата му. Информация за това бе открита преди изборите в лаптопа на сина на Байдън, който беше оставен на ремонт. В същия лаптоп бяха открити видеа с порно и клипове с наркотици с негово участие (Байдън тогава не опроверга и не потвърди откритото в лаптопа му).

Хънтър Байдън е включен в топ мениджърите на «Бурисма» за пет години, от 2014 до 2019 г., оттам получава общо 4 милиона долара. Според собственото му признание в мемоарите си, той е похарчил тези пари за алкохол, наркотици и жени.

„Няма съмнение, че фамилията ми послужи като някакъв документ за гаранции“, разказва той в книгата за времето, когато е бил извикан в Съвета на директорите на «Бурисма».

В близкото минало Тръмп каза за семейството на Байдън следното:

«Казвам ви, семейство Байдън е корумпирано. Това е корумпирано семейство. Трябва да ги вкарате в затвора. Вкарайте в затвора Байдъновци. Вкарайте в затвора Хилъри.

Можете ли да си представите децата ми да правят това, което прави този тип Хънтър? Според мен това е престъпна група», каза Тръмп в навечерието на изборите в реч пред привържениците си в щата Джорджия.

Шампанско на 8 години, роман с вдовицата на брат си, мотели за $ 59

В книгата синът на президента е откровен за страстта си към алкохола и наркотиците, оправдава се, че това е заради загубата на близки хора.

Той разказва подробно за разпадането на първия си брак и провалената връзка с вдовицата на брат си. Пише, че заради пиянството и наркотиците никога не бил у дома си.

«Понякога попадах в мотели за 59 долара за нощ», споделя Хънтър.

Белият дом отказа да коментира книгата.

Но защо Хънтър не работи отново за «Бурисма», ако там не е извършвал нищо незаконно?!

При всички положения Хънтър Байдън ще спечели много от книгата си, отбелязват американски журналисти.

Източник: https://strana.ua/news/325967-o-chem-memuary-syna-bajdena-i-zachem-on-ikh-vydal.html

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments