Шпиономания: Зад всеки храст и под всяко легло Западът открива «агенти на Кремъл»

«Инцидентите» в Италия и България съвсем не са първите, при които Западът «открива» руски шпиони.

Шпиономания: Зад всеки храст и под всяко легло Западът открива "агенти на Кремъл"

Западът понастоящем открива „Руски шпиони“ почти всеки ден и почти зад всеки храст.

Причината за налудничавата шпиономания на Запад са напълно разбираеми — тя е част от обявената на Русия информационна война с цел нейната дискредитация.

Ако някои поредни Петров и Баширов пристигнат в даден град от кръга на НАТО от Русия — край, това са шпиони.

За всички е повече от разбираемо, че зад всички тези шпионски скандали в Европа стоят САЩ, защото всички спецслужби на страните от НАТО работят «под калпака» на ЦРУ и другите разузнавателни ведомства на Вашингтон.

Обвиненията срещу руските дипломати в ЕС верятно също са изфабрикувани от САЩ. Това заяви на 31 март първият замглава на комитета по международните въпроси към Съвета на Федерацията на Русия Владимир Джабаров за РИА Новости.

«България, Румъния, сега Италия. Създава се впечатлението, че нашите американски партньори са се постарали, подхвърлили са изфабрикувани материали, за да разпалят публичен скандал, формиращ общественото мнение», каза той.

Но нека видим милиардите, които САЩ насочват за шпионска дейност.
И наистина, САЩ не се скъпят да хвърлят средства срещу Русия.
Само за тази година американската администрация планира да насочи за «противодействие» на Русия (разбирай за шпионаж и различен вид диверсии) почти 788 млн долара само по линията на Държавния департамент.
Това показват разпространените неотдавна справочни материали от американското външнополитическо ведомство.
Както се отбелязва в прессъобщението на Държавния департамент на САЩ, изпълнителната власт има намерение «да вложи $763,8 млн в качеството им на чуждестранна помощ, а също $24 млн в качеството им на целево финансиране за противодействие на руската дезинформация и пропаганда в Европа, Евразия и Централна Азия».
Бюджетът на ЦРУ е секретен, но е известно, че за миналата година бюджетът на разузнавателното управление, Агенцията за национална сигурност и още 14 секретни служби е 55 млрд долара.
За тази бюджетна година правителството поиска от Конгреса за разузнавателни цели 52.6 млрд долара.
Към посочената сума се добавят още 23 млрд долара за външно разузнаване на Пентагона.
Повече от ясно е, че огромната част от тези средства се харчат за шипонаж и други подривни действия, насочени срещу Русия.
Разбира се, че НАТО активизира шпионската си дейност.
Това съвсем не е благотворителна организация.
На неотдавнашната среща на министрите на отбраната на алианса, както съобщи Politico, е взето решение за създаването в Гърция на натовска «шпионска академия».
«Създаването на съвместна шпионска академия в ЕС ще се превърне във важна крачка в историята на разузнавателните служби на ЕС», отбелязва изданието.
Според предварителния план на проекта, Гърция, като натовска държава, ще ръководи горепосочената шпионска академия.
В сътрудничество с НАТО и службите за сигурност и разузнаване на ЕС в Академията ще се обучават офицери от разузнаването на ЕС.
В Русия западните спецслужби са разпънали безпрецедентна мрежа за шпионаж и издържат хиляди агенти за влияние.
Чрез различни фондове щедро се финансират различни НПО-та, прозападни СМИ и други организации, извършващи в Русия подривна дейност, разлагаща пропаганда, извършва се намеса в изборите, а и пряк шпионаж.
А за създаването на димна завеса за тези безпрецедентни атаки срещу Русия Западът умишлено провокира един след друг «шпионски скандали», просто ги изфабрикува, а след това под измислени поводи за шпионска дейност обвинява Русия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments