Рябков: В отговор на нахалството на САЩ, нямаме никакво намерение да им даваме допълнителни разяснения

Русия не възнамерява да предоставя на САЩ допълнителни обяснения за Украйна; Вашингтон ще трябва да се задоволи с това, което вече имат. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, предаде РИА Новости.

Рябков: В отговор на нахалството на САЩ, нямаме никакво намерение да им даваме допълнителни разяснения

Така дипломатът коментира изявленията на официалния представител на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс, че Вашингтон е поискал от Москва да даде обяснения във връзка със съобщенията за предполагаемите провокации от страна на руската държава в близост до източната граница на Украйна.

Според Рябков руската страна вече е предоставила цялата необходима информация на американците миналата седмица, но те не са искали „да изложат всичко това публично поради някои свои вътрешни съображения“.

„Когато изминаха няколко дни и те внезапно стовариха всичко това на обществеността и, бих казал, в доста нахален стил, желанието ни да продължим ( да обсъждаме) тази тема напълно изчезна“, заяви заместник-министърът на външните работи на Руската федерация.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments