Русия: Западът е предупреден, провокациите на Киев ще имат последици!


Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Кремъл не вижда намерението на Украйна да се отдалечи от военната тематика.

Русия: Западът е предупреден, провокациите на Киев ще имат последици!

„В ситуацията остава много да се желае, но засега не виждаме намеренията на украинската страна някак да се успокои, да се отдалечи от военната тематика, от ефимерната заплаха. Основното е, че нищо не провокира военните действия на украинските сили срещу собствения им народ или жителите на самопровъзгласилите се републики“, каза Песков.

Той припомни, че президентът Владимир Путин е провел телефонен разговор с федералния канцлер на Германия Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон, в който е изразил загриженост относно ситуацията.

По-рано руското външно министерство предупреди САЩ за последиците от провокативните действия на Киев в Донбас.

Украинският президент Владимир Зеленски от своя страна заяви, че Киев усеща подкрепата на Великобритания и другите страни от Г7 в конфронтацията си с Москва.

По-рано президентът на Украйна Владимир Зеленски по време на телефонен разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че само влизането на украинската държава в Северноатлантическия алианс може да помогне за прекратяване на конфликта в Донбас. Това съобщи РИА Новости.

Русия: Западът е предупреден, провокациите на Киев ще имат последици!

„Ние се стремим да реформираме нашата армия и отбранителен сектор, но реформите сами по себе си не могат да спрат Русия. НАТО е единственият начин да се сложи край на войната в Донбас“, каза украинският лидер.

Според него програмата за приемане на нови членове в НАТО ще бъде реален сигнал за Руската федерация.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments