Никой не искаше война, войната беше неизбежна © Барбара Такман

7 април 2021-Нюз Фронт.

Представяме блестящ анализ на ситуацията, която се разгръща остро в последните седмици от колегата ни Виталий Sagaidark за ресурса «Горещи точки»

Ако се съмнявате дали ще има война в Донбас, то отговорът е недвусмислен — ще има!

И тук въпросът не е в Русия или Украйна, нито дори в политическата ситуация в Киев или в републиките на Донбас. Много статии по темата, но по някаква причина никой не иска да види основното. Всички пишат за политическите последици за Русия, за света, за ЕС и «Северен поток- 2», но нещата стоят малко по-различно. Всичко това са изчисляеми и очевидни опции. Те отдавна са взети под внимание и имат свой собствен информационен живот. Нека да поговорим за нещо друго.

Никой не искаше война, войната беше неизбежна © Барбара Такман

За всички разумни хора е очевидно, че президентът на САЩ Байдън не е в състояние да „управлява света“ та дори САЩ. Вицепрезидента Камала Харис? Също не — поредната говореща глава. Не, няма да навлизаме в теорията на конспирацията и да разглобяваме кой „управлява“ там, всъщност не за това става въпрос.

Макар че да, кукловодите отдавна провеждат целенасочено политика на подбуждане на конфликти и изтребване на хората. Но все пак, не става дума за това, можете да оставите мислите си за управляващите в сянка в коментарите, със сигурност ще бъде интересно.

За какво е нужна война?

Като начало си струва да се отбележи, че вскякъв изход от подобна война ще е информационна загуба за Русия. Икономически загуби, политически и т.н.
Вероятно сме готови и за това. Кризата с коронавируса даде възможност да се сведат до минимум комуникациите и човешките потоци между страните и да се контролира движението на населението по света.
При такива условия ще се съгласите, че запояването на война е значително по-лесно.

 

Въпросът е, че изходът от тази война ще бъде оценен от гледна точка на увеличаване на темповете и преход на глобалната конфронтация към нов кръг от по-високо ниво.
Веднага можем да кажем, че бързият изход в полза на Русия ще охлади много горещи глави и ще внуши страх в сърцата им, протакането, напротив, ще ни доведе до нови кризи и разширяване на зоните на конфликти. Кои фактори ще имат първостепенно значение при това?

В контекста на спад в глобалното влияние и загуба на икономически предимства по отношение на Китай, Съединените щати се нуждаят от разбиране на технологичната мощ, и оперативното взаимодействие на бойното поле на мрежово-ориентирани алгоритми за вземане на решения от страна на Генералния щаб на Руската федерация. ( един вид прогнозиране, предполагане- бел.ред)

Какво ще се случи с украинската армия и с Украйна като цяло, няма абсоллютно никакво значение за САЩ/
Геополитическата стойност на украинския актив е нула. Освен това за ръководството на САЩ всяко обществено взаимодействие с настоящите власти на тази страна е токсично. Това означава точно едно — всички те живеят в дългове. Мнозина обаче са разбрали това отдавна. Сега идва развръзката.

Най-важното за САЩ сега е придобиването на знания за врага. Както бе споменато по-горе — по-конкретно, данни за оперативната работа на Генералния щаб на Руската Федерация, но не само.
Най-важната задача, пред която сега са изправени САЩ, е да получат данни за това как Русия ще провежда общовойскова операция.

Как ще взаимодействат различните групировки от сили, каква технология ще бъде включена и как ще бъде приложена.
Те се интересуват особено от системите за радиоелектронна война от всички класове. Ако максимално опростим всичко, тогава те се нуждаят от разбиране на възможностите на нашата технология и армия ( има се предвид руската армия- бел.ред.). Въз основа на получените данни те ще изградят по-нататъшната си геопланетарна стратегия.

Може със стопроцентна увереност да се предскаже началото на конфликта

 

Когато в европейските страни от НАТО бъдат сформирани групи разузнавателни самолети и безпилотни летателни апарати и сателитите могат да проследяват хода на конфликта всяка секунда в реално време, тогава той ще започне.

Те се нуждаят от информация. И ще я получат, защото не можем да останем безразлични, там има поне 400 000 руски хора с руско гражданство. Във всеки случай сме в неравностойно положение.

Но ако руската армия е в състояние да смаже врага със светкавична скорост, независимо от каквито и да било политически последици, това не само ще охлади бойното пламе на американците, но и ще заглуши желанието за разгръщане на глобална война, която лесно би прераснала в ядрена.
Смятайте, че разгрома на украинската армия не е нито повече, нито по-малко, а спасението на мира. Независимо дали ви харесва или не.

Бих искал да пожелая на всички мирно небе и щастлив живот, а не всичко това, което се случва в света ни.

P.S.
В ДНР смятат, че операцията на украинските въоръжени сили срещу Донбас ще започне около 20 април.

Благодаря ви за вниманието, Vitaly Sagaidark специално за «Горещи Точки»

Превод: Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments