Москва: Ние реално не разговаряме със САЩ, те изпаднаха в гробовно мълчание

Русия не възнамерява да предоставя на САЩ допълнителни обяснения за Украйна; Вашингтон ще трябва да се задоволи с това, което вече имат. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, предаде РИА Новости.

Москва: Ние реално не разговаряме със САЩ, те изпаднаха в гробовно мълчание

Той също така отбеляза, че през последните години не е имало диалог с Вашингтон, или той мълчи, или изобщо не реагира на дипломатически ноти, което според Рябков е неприемливо и недопустимо.

На 2 април президентът на САЩ Джо Байдън и украинският президент Владимир Зеленски проведоха разговори, по време на които американският лидер обеща да подкрепи запазването на суверенитета и териториалната цялост на украинската държава.

По-късно представител на Държавния департамент на САЩ обяви готовността на Вашингтон да води диалог с Москва относно ситуацията около Украйна.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments