Лавров: Потресени сме от изявленията на Запада, подкрепящи Украйна в недопустимите й действия


Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва е разтревожена от развитието на ситуацията в Източна Украйна. Това съобщи РИА Новости.

Лавров: Потресени сме от изявленията на Запада, подкрепящи Украйна в недопустимите й действия

„Това ни тревожи, говорим за това с нашите европейски колеги, надяваме се, че има съответно разбиране за случващото се във Вашингтон“, каза руският външен министър.

Той подчерта, че Москва е разочарована от действията и реакцията на Запада към изграждането на военната структура, към прехвърлянето на войски на линията за контакт в Донбас.

Според него западните държави продължават да изхождат от факта, че е необходимо да се подкрепи настоящото украинско правителство с всички средства, включително в неговите абсолютно неприемливи действия и изявления.

На 3 април народната милиция на ДНР съобщи, че петгодишно дете е загинало в резултат на деайствията на безпилотен самолет с взривно устройство, хвърлено от украинските военни в село Александровское в западната част на Донецк.

По-късно ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин заяви, че украинските въоръжени сили могат да предприемат пълномащабно нападение на Донбас.

На 27 юли 2020 г. в Донбас влезе в сила пълна забрана за стрелба. Страните в конфликта не трябва да използват безпилотни самолети в близост до линията на контакт, да разполагат въоръжения в и в близост до населени места и да извършват нападателни и разузнавателно- диверсионни действия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments