Кремъл: Русия вижда вниманието на САЩ към Арктика

Руският президент Владимир Путин счита руското военно присъствие в Арктика за абсолютно необходим елемент от военното строителсво. Това заяви прессекретарят на руския глава Дмитрий Песков.

Кремъл: Русия вижда вниманието на САЩ към Арктика

Според говорителя на Кремъл това е много важна арктическа зона, много важен регион на Руската федерация.

„Същото се отнася и за нашите граници и нашата специална икономическа зона. Икономическият потенциал нараства от година на година. Съществува обширен национален план за развитие на арктическата зона. Всичко това се прилага последователно“, каза Дмитрий Песков.

Той припомни, че не бива да се забравя как САЩ никога не са се отказвали от военното си присъствие в арктическата зона. Освен това американската страна не е отслабвала вниманието си към този регион, подчерта Песков.

„Винаги сме изхождали от факта, че не трябва да пренебрегваме този най-важен регион“, заключи прес-секретарят на руския лидер.

По-рано западните медии откриха в Арктика уж руски военни бази в процес на изграждане.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments