Кремъл коментира думите на Зеленски за НАТО


Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков коментира думите на украинския лидер Владимир Зеленски, че конфликтът в Донбас ще приключи, само ако Украйна стане членка на НАТО.

Кремъл коментира думите на Зеленски за НАТО

Говорителят на Кремъл се усъмни, че това ще помогне на украинската държава да се справи с вътрешните проблеми и изрази мнение, че присъединяването на страната към Алианса допълнително ще влоши ситуацията.

Говорителят подчерта, че когато става дума за присъединяване към НАТО, нико не трябва да се абстрахира от мнението на народа.

„А ако попитате мнението на няколко милиона души в самопровъзгласилите се републики, тогава ще разберете, че такова членство в НАТО е дълбоко неприложимо за тези хора“, каза Песков.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски по време на телефонен разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че само влизането на украинската държава в Северноатлантическия алианс може да помогне за прекратяване на конфликта в Донбас.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments