Кметът на Перник: Има риск БСП да освободи терен в лявото на политически караконджули

Много тежка загуба, много тежък момент за нашата партия и за България.

Оценката е на кметът на Перник Станислав Владимиров. Според него в момента има риск БСП да освободи терен в лявото политическо пространство и там да нахлуят политически караконджули и популисти, които и да влязат във властта.

Кметът на Перник: Има риск БСП да освободи терен в лявото на политически караконджули

«Тогава не ми се мисли какво предстои пред България.»

В студиото на БНТ Владимиров заяви, че този резултат се дължи на лицемерието, което е завладяло партията. «Аз предупредих, че ние ще катастрофираме на тези изборите и за съжаление се оказах прав. Когато си заравяш главата в пясъка или слагаш розови очила, резултатите са такива, посочи Владимиров.

Според него оправданията в БСП предизвикват само подигравка и приличат на оправданията на футболните отбори, които като излязат на международна сцена все някои им пречи.

Владимиров изтъкна, че по време на протестите миналата година БСП е изчезнала, «нас ни нямаше и не усетихме новите искания на протестиращите, затворихме се в себе си с вътрешнопартийните борби».

Той е на мнение, че оставка на Корнелия Нинова щяла да реши част от проблема, но нямало да го задълбочи. «Корнелия Нинова имаше 5 години да управлява тази партия, а сега ние изглеждаме като някакъв ретро автомобил, на който се опитваме да слагаме някакво модерно покривало, но съдържанието вътре е изключително ретро», категоричен бе Владимиров.

Кметът на Перник смята, че част от резултата на изборите е гавра и унижение към президентството. Той не се вижда като нов лидер на БСП, защото има ангажимент към перничани, а и не вижда, самата партия да е готова да го избере за председател, защото е много критичен.

Ако ние отидем в това състояние на следващи предсрочни избори, изборът ще е още по-тежък и това е лошо за БСП, и за България, предупреди Владимиров. В неделя избирателите поискали да срутят настоящия модел на управление, но какво правим оттук нататък. За това кметът на Перник се надява да има по-малко его у политиците в България.

БСП много подценяват избирателите, каза още кметът на Перник, според когото самата изборна програма на партията била доста трудна за четене. Той лично видял много по-смислени леви послания в програмата на «Да, България».

Симеон Янев, News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments