France 24: EС анонсира въвеждането на ваксинационни паспорти


Брюксел обяви намерението си да въведе «зелени сертификати», които ще показват, че собственикът им е бил ваксиниран срещу коронавирус, съобщава France 24. Тази мярка е въведена с цел осигуряване на безопасно движение в рамките на ЕС. Брюксел преговаря и със СЗО за признаване на сертификатите в други страни по света.

France 24: EС анонсира въвеждането на ваксинационни паспорти

ЕС заяви, че ще създаде «зелени сертификати», които ще осигурят безопасно пътуване в неговите граници. Сертификатът ще служи като доказателство, че лицето е ваксинирано срещу коронавирус, получило е отрицателен тест за коронавирус или се е възстановило от него. Но паспортът ще бъде на разположение, в най-добрия случай, от началото на юни. Страните, зависими от туризма като Италия, губят търпение. Местните хотели са празни, но собствениците им се надяват ваксинационните сертификати да бъдат решението.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments