Донбас: Около 40 населени места останаха без водоснабдяване заради обстрела на украински военни

7 април 2021-Нюз Фронт.

Официалният представител на народната милиция на ДНР заяви, че в резултат на обстрела от страна на украинските военни е пострадала линията по електроснабдяване.

Бойци от 72-ра омбр на ВСУ, по лична заповед на военния престъпник Богомолов, от покрайнините на населения пункт Каменко откриха огън от въоръжения на БМП по населения пункт Васильвка, в резултат на което са пострадали три жилищни сгради на адресите на ул. Западна, д. 8, 8/1, 5, както и е повредена електропроводна линия, която осигурява захранване на селото и Василевската помпена станция казаха от НМ ДНР .

Донбас: Около 40 населени места останаха без водоснабдяване заради обстрела на украински военни
Поради липсата на електроснабдяване, в момента водоснабдяването е спряно в повече от четиридесет населени места с население от 1,8 милиона души, повече от милион от които живеят на територията, контролирана от Украйна.

По този начин терористична атака, извършена от бойци от 72-ра бригада, може да причини хуманитарна катастрофа в Донбас.
Важно е да се отбележи, че всички наши апели към украинската страна относно предоставяне на гаранции за сигурност на ремонтната бригада по време на възстановяването на електрозахранването останаха без отговор, което само потвърждава умишления характер на повреда на електропроводи от украински бойци “,отбеляза официалният представител на ДНР.

 

Отбелязва се също така, че помпената станция Василевская е била атакувана от украинските военни за първи път от началото на Комплекса от мерки за контрол на настоящото примирие, което показва планирана от Украйна провокация, целяща дестабилизиране на ситуацията в момента, когато Киев се възползва от това влошаване, за да привлече вниманието на западните «партньори».

Фашизъм в действие…

Продължаваме да следим развитието на ситуацията и да ви информираме.Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments