Денис Пушилин заяви, че Донбас не иска война и не възнамерява да я започва

7 април 2021-Нюз Фронт.

Главата на ДНР Денис Пушилин заяви днес 7 април по време на директна линия, че ситуацията линията на съприкосновение в Донбас е изключително неспокойна, количеството на обстрелите се увеличава.

Главата на Донецката Народна република Денис Пушилин заяви, че Донбас ще направи всичко възможно, за урегулирането на конфликта по дипломатически път.

Денис Пушилин заяви, че Донбас не иска война и не възнамерява да я започва

«Искам да подчертая, че Донбас не иска война, Донбас няма да започне война. Донбас ще направи всичко възможно, за да гарантира, че конфликтът се разрешава по дипломатически път», каза той по време на пресконференция в сряда по повод 7-ата годишнина от провъзгласяването на републиката .

 

Денис Пушилин заяви, че Донбас не иска война и не възнамерява да я започва

Според думите му, ситуацията по линията на съприкосновение в Донбас е крайно неспокойна и се влошава.

В настоящия момент официален Киев продължава да демонстрира нестабилността на политическия си курс и съответния хаос при вземането на решения.
Изявленията на военно-политическото ръководство на Украйна за техния ангажимент за мирно уреждане на конфликта в Донбас противоречат на реалните действия на украинските военни по линията на контакт.

Денис Пушилин заяви, че Донбас не иска война и ще направи всичко възможно, за да гарантира, че конфликтът ще бъде урегулиран по дипломатически път, но въоръжените сили на ДНР са готови към всякакво развитие на събитията.

 

Той също така отбеляза, че поредното престъпление от страна на Украйна — смъртта на дете — е квалифицирано от Генералната прокуратура като терористичен акт.

 

„Чудовищното престъпление е именно терористичен акт, а Украйна отдавна не се гнуси да постъпва така, както сме виждали и по-рано»- коментира ужасната трагедия главата на ДНР.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments