Западните СМИ откриха в Арктика уж строящи се военни бази на Русия

Експертите на CNN заявиха, че Руската федерация е изградила военни бази в Арктика, включително е разположила подводния ядрен безпилотен самолет «Посейдон». Журналистите направиха такова заключение, след като разгледаха сателитни снимки на американската компания Maxar Technologies.

Западните СМИ откриха в Арктика уж строящи се военни бази на Русия

„Русия струпва безпрецедентна военна мощ в Арктика и провежда изпитания най-новите си оръжия в регион, неотдавна освободил се от ледовете поради климатичните промени, в опит да обезопаси северното си крайбрежие и да отвори ключов морски корабен път от Азия до Европа“, се казва в съобщението.

Според съобщението експертите са стигнали до заключението, че Русия активно развива арктическите си военни бази, наречени «трилистник».

«Москва също така разширява своята мрежа от крайбрежни ракетни комплекси и зенитно-ракетни системи, като по този начин увеличава способността си да предотвратява достъпа и да блокира територии в ключови части на Арктика», се казва в съобщението.

По-рано говорителят на Пентагона Джон Кирби заяви, че САЩ следят дейността на Русия в Арктика и ще защитават националните си интереси в региона.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments