Захарова: Във връзка с плановете на Запада Русия увеличава мерките за реагиране на ракетни заплахи


Москва, във връзка с плановете на САЩ и техните съюзници за създаване на арсенал от наземни ракети за среден и по-малък обсег, може да увеличи военно-техническото си реагиране. Това се съобщава на уебсайта на Министерството на външните работи на Руската федерация, позовавайки се на представителя на ведомството Мария Захарова.

Захарова: Във връзка с плановете на Запада Русия увеличава мерките за реагиране на ракетни заплахи

„Руските инициативи остават без конструктивна реакция, в рамките на която са представени конкретни предложения за разрешаване на опасенията, натрупани от страните, чрез въвеждане на взаимни мораториуми за разполагането на наземни РСМД и договаряне на взаимни мерки за проверка на тяхното съблюдаване», се казва в коментара.

Както се отбелязва в съобщението на Министерството на външните работи, Руската федерация не затваря вратата за по-нататъшен диалог, но не е изключена опцията, свързана с изместване на фокуса на усилията към мерки за военно-технически отговор.

Външното министерство отбеляза, че британските военни също се присъединяват към дестабилизиращите изявления. Те говорят за намерението си да модернизират 44 съществуващи комплекса РСЗО M270, произведени в САЩ, съобщи руското външно министерство.

По-рано външното министерство отговори на санкциите срещу «Россотрудничество».
Списание The National Interest публикува доклад на Кралския Обединен институт за отбранителни изследвания, в който се споделя парадокса за неефективния разход на средства, които си позволяват САЩ, извършвайки най-големите в света отчисления за «отбрана».

По-рано западни експерти съобщиха: С ракети за 640 хиляди долара Русия може да ликвидира цели в САЩ за $3.9 млрд само с няколко залпа

Както отбелязват аналитиците, крилатите «убийци на самолетоносачи» — хиперзвуковият «Циркон» и «Гранит»- могат да се справят с всяка американска военна машина.
Западни експерти: С ракети за 640 хиляди долара Русия може да ликвидира цели в САЩ за $3.9 млрд само с няколко залпа
Парадоксът е в това, че Русия харчи за създаването на супер ракети 640 хиляди долара, които могат да ликвидират военни цели на САЩ на стойност 3.9 млрд долара само с няколко залпа.

Авторът на статията Майкъл Пек отбелязва още, че проблемът на САЩ и Великобритания е в това, че те целят експедиционна война, залагайки на нападението, а Русия и Китай са съсредоточени върху военни действия по своите граници, отделяйки особено внимание на отбранителната стратегия.

В резултат на това западното въоръжение се обезценява, за него се харчат огромни пари, докато в същото време потенциалните противници влагат в отбранителната сфера къде-къде по-малко средства, но не отстъпват по своята мощ.

Русия демонстрира силата си в Сирия, това беше ясен сигнал за всички потенциални агресори — на всяко нападение ще бъде даден решителен отпор.

Струва си да отбележим високата подготовка и опита на руските военни специалисти, които се оценяват в целия свят.

Западни експерти: С ракети за 640 хиляди долара Русия може да ликвидира цели в САЩ за $3.9 млрд само с няколко залпа

Руските военни разработки са в списъка на лидерите на международния пазар.

Всичко това поставя под въпрос ефективността и целесъобразността на американското въоръжение и харчовете за него.

Новата руска ракета «Циркон», достигнала невиждана скорост, провокира паника по първите страници на западните медии.

Западни експерти: С ракети за 640 хиляди долара Русия може да ликвидира цели в САЩ за $3.9 млрд само с няколко залпа

Руската хиперзвукова противокорабна ракета «Циркон» достигна най-високата скорост, развивана някога от която и да е крилата ракета в историята. Според източници на агенция ТАСС, близки до военните изпитания, ракетата е достигнала скорост 8 пъти над скоростта на звука или приблизително 9800 км/ч.
С възможен обсег от около 400 км тя ще може да изминава това разстояние само за 2,5 минути. Западните медии се боят, че това ще направи голяма част от военноморския потенциал на НАТО безполезен.
Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments