«Време е да се извинят»: В Германия оцениха преговорите с Путин

Германските средства за масова информация трябва да се извинят за негативните публикации за руската ваксина «Sputnik V». Това заявиха читателите на вестник Die Welt.

"Време е да се извинят": В Германия оцениха преговорите с Путин

„Не е ли това ваксината, с която ЕС се подигра миналата година, усъмни се, защото беше разработена твърде бързо? Мисля, че е време да се извинят. Това важи особено за германската преса“, коментира един от читателите на изданието резултатите от тристранните преговори с участието на лидерите на Русия, Германия и Франция.

Друг читател нарече това не просто небрежност, а злонамерен факт, защото формалностите за регистрацията в ЕС на руската ваксина «Спутник V», която съществува от шест месеца, все още не са разрешени.

Пореден читател на германското издание изрази увереност, че при сегашните условия е напълно възможно руската ваксина да бъде отхвърлена от ЕС — само защото е създадена в Русия, но това не бива да се допуска, според читателя на изданието.

Както съобщи сайтът на Кремъл, на 30 март главата на руската държава Владимир Путин, канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Емануел Макрон проведоха преговори във формат на видеоконференция.

Страните отделиха особено внимание на темата за пандемията от коронавирусната инфекция от нов тип, а също за перспективите за регистрация в ЕС и доставката на руската ваксина «Спутник V».

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments