В ДНР се прощават с петгодишният Владик,убит от украински БЛА

6 април 2021-Нюз Фронт.

В ДНР се проведе погребението на петгодишния Владик, убит от украински военни.

Почти всички жители на населения пункт, в който се случи трагедията се събраха на траурната церемония, също така присъстваше и известната украинска адвокатка Татяна Монтян.

В ДНР се прощават с петгодишният Владик,убит от украински БЛА
„Това е за онези, които разказваха, че момчето не съществува. Очакваме началото на погребението, всички вече са на път, погребението ще започне скоро. Дойдох тук, за да свидетелствам, че момчето наистина съществува. А детето наистина няма крайници, т.е. той страдаше ужасно и просто нямаше шанс да оцелее “, потвърди Монтян.
Мнозина не можаха да сдържат сълзите си. Цветя и плюшени играчки бяха донесени до гроба на детето, убито от украинските военни.
Според очевидци инцидентът е станал близо до къщата им, когато детето е излязло да играе навън. Жената каза, че е чула силен звук, след което е видяла черно-бял дим.

Ще припомним, на 2 април украинските въоръжени сили, нарушавайки режима по прекратяването на огъня, „извършиха атака с използване на тежко оръжие и използване на безпилотни летателни апарати по гражданска инфраструктура в село Александровско“. При взрив в двора на къща улица Дорожная загина 5 годишния Владик, а баба му получи ранение. Следствения комитет на Руската Федерация заведе дело по факта на военното престъпление.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments