Украйна: Отказваме да присъстваме на преговори в Минск за Донбас, Беларус е под влиянието на Русия

Украинският вицепремиер Алексей Резников заяви, че делегацията на страната в Тристранната контактна група (ТКГ) след края на карантината няма да отиде в Минск на преговори за Донбас поради „вражеската реторика на Беларус“. Това съобщи «Интерфакс».

Украйна: Отказваме да присъстваме на преговори в Минск за Донбас, Беларус е под влиянието на Русия

„Категорично обявихме, че няма да участваме в срещите на ТКГ, ако карантината внезапно приключи и бъде предложено да продължи консултациите, както преди, в Минск. Обяснихме, че украинската делегация няма да изпраща членове в Минск за срещи в реалния живот. Ще се наложи да търсите друга държава и друг град за срещи”, каза той.

„Днес Беларус е под влиянието на Руската федерация“, а Украйна не вярва на тази република», добави Резников.

На 27 юли 2020 г. в Донбас влезе в сила пълна забрана за стрелба. Страните в конфликта не трябва да използват безпилотни самолети в близост до линията на контакт, да разполагат въоръжения в и в близост до населени места и да извършват нападателни и разузнавателно- диверсионни действия.

По-рано главата на ДНР заяви, че не изключва война в Донбас.

По-рано вицепремиерът на Украйна Алексей Резников заяви, че понастоящем не вижда заплахи, които биха могли да доведат до мащабна война с Русия. Това заяви той в телевизионната програма «Правото на власт» по телевизионния канал ICTV.

Украински вицепремиер: Войската ни е калена от войната в Донбас, не се страхуваме от война с Русия

Според думите му около 350 хиляди украински военни са преминали изпитанията на източния фронт, така че няма заплаха за „придвижване на руските войски по-дълбоко на територията“ на страната.

Резников намира тези цифри за впечатляващи и отбеляза, че много европейски страни все още не притежават такива военни възможности. Освен това към начало на война не се предполагало наличие на пандемията от коронавирус и икономическа криза.

«Мисля, че понастоящем не може да има мащабна война… Да, има предизвикателство, но ние живеем с това предизвикателство от шест години», завърши Резников.

Украински вицепремиер: Войската ни е калена от войната в Донбас, не се страхуваме от война с Русия

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments