САЩ налагат санкции срещу Турция за закупуването на руско въоръжение

За закупуването на руско въоръжение от Турция САЩ налагат санкции срещу държавни институции на страната и четирима чиновници. Това съобщи ТАСС.

САЩ налагат санкции срещу Турция за закупуването на руско въоръжение

Санкциите ще влязат в сила на 7 април, се казва в съобщението.

По-рано ръководителят на турския отдел за отбранителна промишленост Исмаил Демир заяви, че Анкара продължава да обмисля възможността за придобиване на втори полк от зенитно-ракетните системи С-400 от Русия. Според него Турция не е усетила прекия ефект от санкциите на САЩ, наложени на републиката поради придобиването на нейните ракетни системи от Русия.

Решението на Анкара да закупи системата за противовъздушна отбрана С-400 през септември 2017 г. предизвика сериозен разкол между Турция и нейните партньори в Северноатлантическия алианс. Официални представители на НАТО заявиха, че Турция ще застраши сигурността на алианса, ако свърже С-400 със съюзническите системи, тъй като руският комплекс ще използва мрежата с поверителни данни.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments