Русия възбуди дело за убийството на дете в Донбас

Следственият комитет на Русия е образувал наказателно дело за гибелта на дете и нараняването на двама жители на Донбас в резултат на обстрел на украинските сили за сигурност, съобщи ТАСС, позовавайки се на официалния представител на Следствения комитет Светлана Петренко.

Русия възбуди дело за убийството на дете в Донбас

Украинските наказателни отряди продължават да тероризират цивилното население на Донецката народна република. В резултат на експлозия на боеприпаси, хвърлени от дрон, загина шестгодишно дете, ранена е възрастна жена. Това съобщиха от Народната милиция на ДНР.

Терор: Престъпната власт на Украйна уби 6-годишно дете в Донбас

Атаката е извършена в село Александровское, боеприпасите са избухнали в двора на жилищна сграда, където имало дете и възрастна жена. Детето е починало.

«Бойците от 59-та бригада на ВСУ, изпълнявайки престъпната заповед на главатаря Шаповалов, са използвали безпилотен летателен апарат, снабден със самоделно взривно устрйство. За обект за извършването на тереростичния акт украинските бойци са избрали жилищен район в населеното място Александровское, където и е извършено хвърлянето на взривното устройство близо до дома.

В онзи момент в двора е имало двама мирни жители. В резултат на престъпните действия на украинските бойди, загина дете, родено през 2016 година, рани с различна степен на тежест е получила местна жителка, родена през 1954 година, която е била изпратена в болницата, където й е оказана цялата необходима медицинска помощ», се казва в официалния сайт на ведомството.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments