Русия се договори за производството на 100 млн дози «Спутник V» в Индия

Руският фонд за преки инвестиции се договори с един от водещите индийски производители на ваксини и лекарства Panacea Biotec да бъдат произведени 100 милиона дози ваксини срещу коронавируса Спутник V годишно в тази страна. Това съобщи РИА Новости.

Русия се договори за производството на 100 млн дози "Спутник V" в Индия

Руският фонд отбеляза, че производството на руската ваксина в предприятията на компанията ще помогне да се осигури доставката на ваксината на международните партньори на фонда.

Според Кирил Дмитриев, главен изпълнителен директор на Руския фонд за преки инвестиции, партньорствата при ваксините са ключови за преодоляването на пандемията от коронавирус.

„Борбата с коронавируса по целия свят продължава и виждаме нарастващия интерес към ваксината Спутник V като една от най-добрите ваксини, налични днес“, каза Дмитриев.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments