Путин и Пашинян ще обсъдят Нагорни Карабах и интеграцията в Евразийското пространство

Руският президент Владимир Путин и премиерът на Армения Никол Пашинян ще се срещнат в Москва в сряда, 7 април, за да обсъдят проблемите в Нагорни Карабах и интеграционните процеси между двете страни, съобщи РИА Новости, цитирайки пресслужбата на Кремъл.

Путин и Пашинян ще обсъдят Нагорни Карабах и интеграцията в Евразийското пространство

„На 7 април Москва ще бъде домакин на преговорите между руския президент Владимир Путин и министър-председателя на Република Армения Никол Пашинян, който ще бъде в Русия на работно посещение. Планира се да се разгледа напредъкът в изпълнението на изявленията на лидерите на Русия, Армения и Азербайджан относно Нагорни Карабах от 9 ноември 2020 г. и 11 януари 2021 г., както и по-нататъшните стъпки за разрешаване на проблемите в региона, по-специално в контекста на възстановяване на икономическите и транспортните връзки в Южен Кавказ», — се посочва в съобщението на пресслужбата.

Обсъждането на интеграционните процеси ще засегне перспективите за взаимодействие между Русия и Армения в евразийското пространство.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments