Пушилин: Не изключваме пълномащабна атака на ВС на Украйна върху Донбас

Главата на Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин заяви, че украинските въоръжени сили могат да предприемат пълномащабна атака срещу Донбас. Това заяви той в ефира на телевизионния канал «Россия 24».

Пушилин: Не изключваме пълномащабна атака на ВС на Украйна върху Донбас

Според него Украйна има физически възможности за това, технически също.

„Украйна има всичко готово за това (нападение, бел. ред.). Ще бъде ли дадена тази решаваща заповед, която ще бъде пагубна за цяла Украйна, ще видим”, каза Пушилин.

Той добави още, че на фона на изостряне на ситуацията в Донбас, ДНР разглежда всички възможни сценарии.

По-рано се съобщи, че тази седмица (5-11 април) ще се проведат разговори между президента на Украйна Владимир Зеленски, френския лидер Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел за Донбас.

На 3 април народната милиция на ДНР съобщи, че петгодишно дете е загинало в резултат на безпилотен самолет, хвърлил взривно устройство, изстреляно от украинските военни в село Александровское в западната част на Донецк.

На 27 юли 2020 г. в Донбас влезе в сила пълна забрана за стрелба. Страните в конфликта не трябва да използват безпилотни самолети в близост до линията на контакт, да разполагат оръжия в и в близост до населени места и да извършват нападателни и разузнавателни и диверсионни действия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments