Президентът на Бразилия иска да обсъди с Путин «Спутник V»

Бразилският президент Жаир Болсонаро иска да обсъди с руския си колега Владимир Путин въпроса за използването на руската ваксина Спутник V. Това съобщи CNN Brasil, позовавайки се на източник.

Президентът на Бразилия иска да обсъди с Путин "Спутник V"

Според съобщението Болсонаро може да се свърже с президента на Руската федерация на 6 април и да обсъди въпроса за разрешението да използва «Спутник V» в страната.

По-рано бразилският министър на външните работи Ернесту Араужу подаде оставка след критики към парламента за липсата на ваксини срещу коронавируса. Министърът вече е уведомил обкръжението си и е изпратил писмо до президента на Бразилия. До момента правителството не е потвърдило официално информацията.

В Бразилия 12,5 милиона са заразените с коронавирус, повече от 10 милиона са се възстановили, 312 хиляди души са починалите.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments